Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην 20 ετή -και πλέον- επιτυχημένη λειτουργία του, προσφέρει προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης που συνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση, αναπτύσσοντας κυρίως την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Tο E-Learning του ΕΚΠΑ, έχοντας καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ELearning κοινότητα στην Ελλάδα, διαθέτει πάνω από 400 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 40 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 150 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους και με περισσότερους από 100.000 απόφοιτους. Η υψηλή ποιότητα των επιμορφωτικών προγραμμάτων διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας όσο και από την υιοθέτηση των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, μεθόδων και εργαλείων.

Οι θεμελιώδεις αλλαγές που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19 αλλά και οι νέες προκλήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών που έχουν ήδη επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας, και κυρίως τα επιχειρηματικά μοντέλα και τον τρόπο εργασίας, καθιέρωσαν όχι μόνο την υιοθέτηση ευέλικτων μορφών εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης από απόσταση, αλλά ταυτόχρονα κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση σε νέες γνώσεις και δεξιότητες περισσότερο από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να εντοπίσουν σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα τους ενδιαφέρει στο E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα από ένα ευρύ φάσμα κατευθύνσεων, όπως: Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Marketing, Υγεία, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουριστικά, Real Estate, Ναυτιλιακά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Web Development, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Νομικά, Πολιτισμός, κ.ά.

Σύμφωνα με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο Π.Ε. Πετράκη, στόχος είναι τα προσφερόμενα προγράμματα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να εφοδιάζουν τους εκπαιδευόμενους με άμεσα εφαρμόσιμες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, με έμφαση σε ειδικότητες με προοπτική, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να επιτύχουν τους στόχους τους και να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Μάλιστα, για την επίτευξη αυτού του σκοπού, το ELearning του ΕΚΠΑ αναπτύσσει διαρκώς και συστηματικά νέα και καινοτόμα προγράμματα επιμόρφωσης που συνδέονται άμεσα με τα επαγγέλματα αιχμής, αλλά και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills), η ζήτηση των οποίων γίνεται ολοένα και πιο εμφανής.

.

Ενδεικτικά, την τρέχουσα περίοδο ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills), τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στη μετά Covid εποχή αλλά και το “​Logistics 4.0” και την “έξυπνη” διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την ενίσχυση του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον,  προγράμματα για την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση αλλά και μοριοδοτούμενα προγράμματα για εκπαιδευτικούς σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο το ELearning του ΕΚΠΑ προσφέρει δωρεάν θεματικές ενότητες σε ψηφιακές δεξιότητες, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, προκειμένου να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας για νέες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από αυτό τον χώρο και να ενισχυθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Στην πλούσια λίστα των διαθέσιμων προγραμμάτων, εκτός από επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης προγράμματα, μπορεί κανείς να βρει και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως δημιουργική γραφή, life coaching, αυτοβελτίωση, διαχείριση άγχους, ευ ζην, κ.ά.

Τα προγράμματα που προσφέρονται στο ELearning του ΕΚΠΑ:

  • Απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους (upskilling) ή να επανεκπαιδευτούν σε νέες δεξιότητες (reskilling), προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας.
  • Είναι δομημένα κατάλληλα, ώστε να είναι φιλικά προς τον χρήστη.
  • Προσφέρουν αυτονομία και ευελιξία, καθώς δεν απαιτούν τη φυσική παρουσία σε συγκεκριμένο χώρο.
  • Παρέχουν πλήρη εκπαιδευτική υποστήριξη και καθοδήγηση, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.
  • Παρέχουν πλήθος σύγχρονων συναντήσεων (live streaming) με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, μέλη ΔΕΠ και επαγγελματίες της αγοράς (μελέτη εφαρμογών, πρακτικά παραδείγματα και αλληλεπίδραση).
  • Προσφέρουν δυνατότητα συμμετοχής σε σύγχρονες εξ αποστάσεως συναντήσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων επαγγέλματος.
  • Περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, βίντεο με διαλέξεις καθηγητών,  λογισμικές εφαρμογέςlive streamingσυναντήσεις, αλλά και virtual reality τεχνικές. Σε ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να υπάρχουν και διά ζώσης συναντήσεις.
  • Οδηγούν σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, με τη σφραγίδα του αρχαιότερου πανεπιστημίου στη χώρα. Επιπλέον, σε όλα τα προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET(European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.
  • Δίνουν δυνατότητα μοριοδότησης σε προκηρύξεις/διορισμούς εκπαιδευτικών. Παρέχουν σύνδεση με διεθνείς πιστοποιήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

Δείτε ενδεικτικά βίντεο των προγραμμάτων:

 

Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ

Fintech & Digital Transformation in Financial Services

 

Digital Business Transformation

Hospitality Marketing

Εκτιμητής Ακινήτων

Certificate in Coaching – AC Accredited

Τεχνολογία του Τοπίου και Σχεδιασμός Φυτεύσεων

Υποκριτική: Τα πρακτικά Εργαλεία του Ηθοποιού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα