Με post με φωτογραφίες του να παίζει ντραμς, αποχαιρετούν στο Twitter και το Instagram οι Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς τον Τσάρλι Γουάτς.


Ο Γουάτς απεβίωσε εχθές, Τρίτη 24 Αυγούστου, σε ηλικία 80 ετών. Σύμφωνα με το BBC, μία εβδομάδα πριν την ανακοίνωση του θανάτού του, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι δεν θα συμμετέχει στην περιοδεία των Rolling Stones στη Νέα Υόρκη, τον επόμενο μήνα, για λόγους υγείας. Ο Γουάτς, το 2004, είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του φάρυγγα, τον οποίο και αντιμετώπισε.

O Γουάτς έγινε μέλος των Rolling Stones, τον Ιάνουριο του 1963 και έκανε το συγκρότημα ένα από τα καλύτερα συγκροτήμτα rock ‘n’ roll, μαζί με τους Beatles, με κλασικά κομμάτια τους, όπως τα (I Can’t Get No) Satisfaction, Jumpin’ Jack Flash, Get Off My Cloud ή το Sympathy for the Devil.

Η ζωή του Τσάρλι Γουάτς

Με τον ίδιο να μην είναι ποτέ αυτός ο επιδεικτικός ντράμερ με τα «τρελά» σόλο, αποτελούσε την «ήρεμη δύναμη» και δακριτική παρουσία του συγκροτήματος. Ανακάλυψε την αγάπη του για τα ντραμς, όταν άκουσε τον Chico Hamilton να παίζει κρουστά στο Walking Shoes, ενώ ο κόσμος του rock ‘n’ roll ανοίχτηκε μπροστά του, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν γνώρισε τους  Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς.

Απόφοιτος σχολής Graphic Design, ο Γουάτς συνέβαλε αρκετά στο μάρκετινγκ των Rolling Stone. Σύμφωνα με τη Guardian, ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια μερικών από τους πρώτους δίσκους του συγκροτήματος, ενώ, μαζί με τον Μικ Τζάγκερ, σχεδίαζαν το στήσιμο της σκηνής για μερικές περιοδίες τους, όπως οι Steel Wheels/Urban Jungle (1989-90), Bridges to Babylon (1997-98), Licks (2002-03) και A Bigger Bang (2005-07).

Ο Τσάρλι γεννήθηκε στο University College Hospital, στο Λονδίνο, με γονείς τον Τσαρλς Γουάτς, οδηγό φορτηγών, και τη συζυγό του, Λίλιαν. Η οικογένεια, μαζί με την αδερφή του, κατοικούσε στο Γουέμπλεϊ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, σε προκατακευασμένο σπίτι. Ο ίδιος ήταν καλός φίλος με τον γείτονά του, Ντέιβ Γκριν, ο οποίος ήταν μπασίστας τζαζ. Τη δεκαετία του ’50 ανακάλυψε τη μεγάλη του αγάπη για τη τζαζ , ενώ, όταν έγινε 14, αγόρασε ένα μπάντζο, το οποίο αργότερα μετέτρεψε σε ταμπούρο. Το 1955, πήρε ως δώρο Χριστουγέννων, τα πρώτα του ντραμς και άρχισε να ονειρευέται να παίζει μαζί με τον Davis ή τον Art Blakey.

Μετά τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία, στο Λονδίνο, ενώ έγραψε, στο πλαίσιο εργασίας για τις σπουδές του, και το παιδικό βιβλίο “Ode to a High-Flying Bird”, στο οποίο αναφερόταν στον τζαζ μουσικό, Τσάρλι Πάρκερ, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1964 από εκδοτικό στο Λονδίνο. Ενώ δούλευε στη διαφημιστική εταιρεία, έπαιζε τύμπανα για τους Blues Incorporated, όπου συνεργάστηκε με μουσικούς, όπως ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μικ Τζάγκερ. Με τη γνωριμία τους αυτή, ξεκίνησε να δημιουργείται και το συγκρότημα Rolling Stones, του οποίου και έγινε μέλος το 1963.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι