«Η σημερινή ανακοίνωση σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για 35 χρόνια, έναντι σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ και με συνολικό όφελος για το ελληνικό δημόσιο πάνω από 2,7 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα σπουδαίο νέο για την ελληνική οικονομία» τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
«Πρόκειται για τη συμφωνία με το μεγαλύτερο τίμημα που έχει γίνει ποτέ για περιουσιακό στοιχείο του ΤΑΙΠΕΔ και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων που έχουν γίνει στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, η οποία εδώ και χρόνια είχε εμπλακεί σε καθυστερήσεις, ελλείψεις και προβλήματα. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τον τρόπο που μπορούν και πρέπει να δράσουν Δημόσιο και ιδιωτικοί φορείς, προκειμένου και επενδύσεις να γίνουν και ανάπτυξη να επιτευχθεί» τονίζει.
«Καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα, με τη συνεπή δουλειά και συστηματική προσπάθεια των τελευταίων δύο ετών. Γι’ αυτό και θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω θερμά όσους εργάστηκαν για αυτό το στόχο στο υπουργείο Υποδομών, στο ΤΑΙΠΕΔ, στο ΕΕΣΥΠ και στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Και ευελπιστώ ότι η ανάδοχος κοινοπραξία θα εργαστεί με συνέπεια και ταχύτητα για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε εκατομμύρια κατοίκους της Μακεδονίας, αλλά και ταξιδιώτες Έλληνες και ξένους».











![Ακίνητα: Οι περιοχές «πρωταθλητές» στο ράλι των τιμών [πινακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita-1024x655-2.jpg)






















![ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιραν ανεβάζει τον πληθωρισμό και προκαλεί πονοκέφαλο στον Τραμπ [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/2026-04-29T115533Z_1242181967_RC2RWKAXU6AQ_RTRMADP_5_USA-TRUMP-MEDIA-LITIGATION.jpg)
![Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» πάνω από 11.500 ακίνητα [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/05/ot_auctions_housing.png)
