Οι εταιρείες πετρελαίου έχει διακόψει σχεδόν το 91% της παραγωγής αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού, δηλαδή περίπου 1,65 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς ο τυφώνας Άιντα κατευθύνεται προς τα μεγάλα υπεράκτια πετρελαϊκά κοιτάσματα των ΗΠΑ.

Η αρμόδια αμερικανική αρχή εκτιμά επίσης ότι περίπου το 84,87% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει κλείσει.

Η Άιντα προβλέπεται να φτάσει σε τυφώνα κατηγορίας 4 πριν φτάσει στην ξηρά δυτικά της Νέας Ορλεάνης. Οι κάτοικοι της Λουιζιάνα έχουν ήδη προετοιμαστεί για την καταιγίδα , η οποία θα μπορούσε να φέρει άνεμους έως και 225 χλμ. / ώρα όταν φτάσει στη στεριά.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου εκκένωσαν 279 πλατφόρμες παραγωγής, που αντιπροσωπεύουν το 49,82% των 560 επανδρωμένων πλατφορμών στον Κόλπο του Μεξικού, και έκλεισαν σχεδόν το 91% της τυπικής υπεράκτιας παραγωγής τους καθώς πλησιάζει ο τυφώνας, σύμφωνα με την υπεράκτια ρυθμιστική αρχή.

Οι εταιρείες μετέφεραν επίσης 11 πλοία γεώτρησης από το σημείο και εκτός πορείας της καταιγίδας.

Η ομοσπονδιακή υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού αντιπροσωπεύει το 17% της παραγωγής αργού πετρελαίου της χώρας και το 5% της ομοσπονδιακής υπεράκτιας παραγωγής φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον, δήλωσε ότι εάν τα διυλιστήρια της Νέας Ορλεάνης δεχθούν άμεσο πλήγμα από την καταιγίδα της κατηγορίας 4, οι τιμές του φυσικού αερίου πιθανότατα θα αυξηθούν κατά περίπου 10 λεπτά το γαλόνι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ