Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Καμπούλ την Κυριακή στοχεύοντας έναν βομβιστή αυτοκτονίας σε όχημα που είχε στόχο να επιτεθεί στο αεροδρόμιο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν στο τέλος της στρατιωτικής τους παρουσίας στην πόλη.

Η επίθεση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, είναι η δεύτερη που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από τότε που βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους έπληξε το αεροδρόμιο την Πέμπτη, σκοτώνοντας 13 Αμερικανούς στρατιώτες και πολλούς Αφγανούς πολίτες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κατάσταση στο έδαφος παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι οι στρατιωτικοί αρχηγοί του, του είπαν ότι μια άλλη επίθεση των μαχητών ήταν πολύ πιθανή μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ανησυχούσαν ιδιαίτερα για την δράση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, ιδίως την απειλή από ρουκέτες και εκρηκτικά που μεταφέρονται από οχήματα.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι το χτύπημα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ελέγχεται εκτός του Αφγανιστάν και ότι οι δευτερεύουσες εκρήξεις μετά το χτύπημα έδειξαν ότι ο στόχος μετέφερε «σημαντική ποσότητα εκρηκτικού υλικού».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο και τα τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό. Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για θύματα.

Δύο μάρτυρες δήλωσαν ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από έναν πύραυλο που έπληξε ένα σπίτι σε μια περιοχή στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου, αλλά δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση.

Νέα επίθεση με ρουκέτες

Νωρίτερα, σημειώθηκε μία ακόμα έκρηξη σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση έγινε με ρουκέτα που κατέληξε σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε Αφγανός διοικητής αστυνομίας στην Καμπούλ και μεταδίδει το Al Jazeera, υπάρχει ένα νεκρό παιδί μετά την επίθεση. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το Independent.

Σύμφωνα με το AsvakaNews υπάρχουν δύο νεκροί (μία γυναίκα και ένα παιδί) και τρεις τραυματίες. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Sputnik

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».