Την επιδίωξη της κυβέρνησης να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, για χάρη της δημόσιας Υγείας, επανέλαβε, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο MEGA.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στις αναστολές των υγειονομικών.

«Η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ως προς αυτό. Περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ο χρόνος δόθηκε. Μπορούν να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε εάν το μέτρο της αναστολής είναι σκληρό, με εκείνον να απαντάει ότι πιο σκληρό είναι να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

«Σκληρό είναι να χάνονται ζωές»

«Σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί».

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλους τομείς είναι στο τραπέζι, υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

«Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα».

Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ, ενώ στην εστίαση τα τεστ είναι δύο.

«Απαραίτητες οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις στρατηγικές επενδύσεις. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξένους και εγχώριους επενδυτές, ενώ μέσω των επενδύσεων δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμοιβόμενες.

Παράλληλα, δήλωσε πως αυξάνονται  τα ποσοστά επιδότησης στην περιφέρεια έως και 80%, ενώ για του πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας θα δοθούν κίνητρα για επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας