Βουτιά κατά περίπου 50% έχουν καταγράψει οι μετοχές των εταιρειών κάνναβης στην αγορά της Νέας Υόρκη. Οι καθυστερήσεις στις προσπάθειες νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, πυροδότησε την έξοδο των traders λιανικής από τον τομέα αυτό, ο οποίος κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ράλι στις αρχές τους έτους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, όταν οι Δημοκρατικοί κατέλαβαν τον έλεγχο της Γερουσίας αυξήθηκαν οι προσδοκίες για ομοσπονδιακή νομιμοποίηση, με αποτέλεσμα την άνοδο των μετοχών τον Φεβρουάριο. Εταιρείες όπως η Tilray Inc. και η Sundial Growers Inc., έγιναν μέρος των λεγόμενων meme stocks, και μέσα σε τρεις ημέρες είδαν τις μετοχές τους να υπερδιπλασιάζουν την αξία τους.

H μετοχή του μεγαλύτερου fund του κλάδου, της ETFMG Alternative Harvest, έχει χάσει το 50% της αξίας της από τις 10 Φεβρουαρίου, όταν έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν δύο χρόνια.

Αλλά και η μετοχή της MJ, υποχώρησε κατά 18% μεταξύ 5 Ιουλίου και 27 Αυγούστου, με τους επενδυτές να αποσύρουν 48,2 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία.

Το μειωμένο ενδιαφέρον αντικατοπτρίζεται επίσης στη λιανική ζήτηση.

Στο αποκορύφωμα του Φεβρουαρίου, οι μικροεπενδυτές αγόρασαν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών των εν λόγω εταιρειών σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vanda Securities. Από τότε η όρεξη έχει στεγνώσει, με εισροές έως και 73 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα της 16ης Αυγούστου, σύμφωνα με τον Ben Onatibia, ανώτερο στρατηγικό στον ερευνητικό οίκο.

«Οι επενδυτές λιανικής έγιναν ανυπόμονοι με την έλλειψη σαφήνειας και τις αργές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Charles Taerk, διευθύνων σύμβουλος της Faircourt Asset Management, ο οποίος λειτουργεί ως σύμβουλος στο Ninepoint Alternative Health Fund που εστιάζει στην κάνναβη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές