Ο κλάδος υπηρεσιών της Κίνας εμφάνισε συρρίκνωση τον Αύγουστο για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας στις αρχές του περασμένου έτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Η μηνιαία έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας για τις επιχειρήσεις διαπίστωσε ότι ο μη μεταποιητικός PMI, που περιλαμβάνει τις κατασκευές και τις υπηρεσίες, μειώθηκε στις 47,5 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 53,3 τον Ιούλιο.

Ο υποδείκτης για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 45,2, από τις 52,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης της κατασκευαστικής δραστηριότητας σημείωσε άνοδο στις 60,5 μονάδες, από τις 57,5 τον προηγούμενο μήνα.

Οι επιχειρήσεις, όπως οδικές και αεροπορικές μεταφορές, διαμονή, τροφοδοσία, χρηματοδοτική μίσθωση, αθλήματα και ψυχαγωγία, επλήγησαν περισσότερο, καθώς οι υποδείκτες τους έπεσαν κάτω από τις 50 μονάδες που χωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη της δραστηριότητας, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Η πτώση αυτού του μήνα στις υπηρεσίες PMI προέκυψε λόγω της εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης δέλτα στα τέλη Ιουλίου και Αυγούστου, που ώθησε το Πεκίνο και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις να ανακοινώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς σε ορισμένα οικοδομικά συγκροτήματα.

Έως την περασμένη εβδομάδα, οι καθημερινές αναφορές νέων κρουσμάτων εγχώριας μετάδοσης είχαν μειωθεί στο μηδέν και η Εθνική Επιτροπή Υγείας δήλωσε ότι ο κίνδυνος νέας έξαρσης της επιδημίας σε πανεθνικό επίπεδο είχε περιοριστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή