Σε πλήρη έκθεση του παρασκηνίου των συζητήσεων μεταξύ Μαξίμου και του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη προχωρά κυβερνητική πηγή η οποία αφήνει έκθετο τον κ. Αποστολάκη και κάνει σοβαρότατες αιχμές.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν αυτός που ήθελε να γίνει υπουργός και το ζήτησε μάλιστα ο ίδιος.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή στις πρώτες επικοινωνίες με τον κύριο Αποστολάκη η πρόταση ήταν να γίνει αναπληρωτής, ωστόσο ο ίδιος ζήτησε να γίνει υπουργός κάτι που ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό αναγνωρίζοντας ότι είναι πρόσωπο που έχει διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας και δεν θα ήταν σωστό να μείνει αναπληρωτής.

Η κυβερνητική πηγή ξετυλίγει το παρασκήνιο των τηλεφωνημάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι χθες βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κύριο Αποστολάκη, κατά την οποία υπήρχε απόλυτη συμφωνία και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο και το χαρακτήρα της Πολιτικής Προστασίας.

“Θα τα δώσω όλα, σε ευχαριστω για την τιμή”, φέρεται να είπε ο κ. Αποστολάκης. Επίσης η ίδια πηγή αναφέρει ότι σήμερα όταν του τηλεφώνησαν από την Προεδρία και γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί με την σύζυγό του.

Τονίζει ότι μετα την ανακοίνωση του ανασχηματισμού δεχόταν συγχαρητήρια και ευχαριστούσε όσους τον καλούσαν. Το τι μεσολάβησε, αναφέρει η πηγή, το είπε ο ίδιος ο Αποστολάκης. Οτι δεν πήρε την έγκριση του κυρίου Τσίπρα.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε σήμερα επικοινωνία του διευθυντή του γραφείου πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα καλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας