Στην κατεύθυνση να εξελιχθεί σε μια ισχυρή εταιρεία με διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο η Creta Farm Foods απορροφά τη Λακωνική Τροφίμων.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, η αποτίμηση της εισφερόμενης καθαρής θέσης της Λακωνικής Τροφίμων, όπως εκτιμήθηκε από την εταιρία ορκωτών ελεγκτών λογιστών IG AUDIT ανέρχεται σε 4,42 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν της συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Creta Farm, θα αυξηθεί κατά το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ με την έκδοση 536.712 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η καθεμία. Το εναπομένον ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «διαφορά υπέρ το άρτιο». Κατόπιν της παραπάνω αύξησης, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της Creta Farm θα ανέλθει 16.610.136 ευρώ (από 15 εκατ. ευρώ), διαιρούμενο σε 5.536.712 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας τρία 3,00 ευρώ η καθεμία.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιριών προτείνουν ως σχέση ανταλλαγής των μετοχών της απορροφούμενης εταιρίας προς μετοχές της απορροφούσας εταιρίας, ίση με 1 μετοχή της απορροφούμενης εταιρίας προς 0,19 νέα μετοχή της απορροφούσας εταιρίας, ενώ οι μέτοχοι της απορροφούσας εταιρίας θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν στην απορροφούσα αμετάβλητο.

Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού της Λακωνικής ορίστηκε η 31η Μαΐου 2021.

Τι σημαίνει για Creta Farm και Λακωνική η συγχώνευση

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο συγχώνευσης η Creta Farm θα επαυξήσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της και θα ενισχύσει τη χρηματοοικονομική της θέση, ιδίως με την προσθήκη των ακινήτων που έχει στην κυριότητα της η Λακωνική (Περιστέρι Αττικής, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη), τα οποία έχουν σημαντική περιουσιακή αξία αλλά και μείζονα επιχειρησιακή σημασία, αφού σε αυτά περιλαμβάνεται εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στην Σπάρτη αλλά και βιομηχανικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Επιπροσθέτως η Creta θα αξιοποιήσει τα προϊόντα και σήματα που σήμερα διαθέτει η Λακωνική για να διευρύνει την ποικιλία των προϊόντων που εμπορεύεται και να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά.

Όσον αφορά στην Λακωνική, θα ενταχθεί στο νέο σχήμα του Δημήτρη Βιντζηλαίου που στοχεύει την κατάκτηση ηγετικής θέσης στον κλάδο των τροφίμων, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακος, ενώ τα προϊόντα της θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ευρύ δίκτυο διανομής και μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης, ενώ θα αξιοποιηθεί παραγωγικά ή/και οικονομικά η σημαντική ακίνητη περιουσία της.

Ο σχεδιασμός συγχώνευσης με τη Λακωνική Τροφίμων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την αρχή του έτους, με τις δύο εταιρείες να λειτουργούν συγχρονισμένα. Μάλιστα, το 80% της παραγωγής από τη Σπάρτη έχει ήδη μεταφερθεί στο Ρέθυμνο. Στη Σπάρτη παραμένει η παραγωγή κάποιων τοπικών προϊόντων αλλά και νέες παραγωγές όπως η νέα γραμμή για vegan κωδικούς.

Με βάση τους σχεδιασμούς του Δημήτρη Βιντζηλαίου σε έναν ορίζοντα τριετίας η Creta Farm θα έχει επεκταθεί, εκτός των αλλαντικών, και σε άλλες κατηγορίες τροφίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις