Στην επανέκδοση του 5ετους και του 30ετους ομολόγου προχωρά το ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας σχετική εντολή στις Alpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή άντληση 2 δισ. ευρώ – 3,5 δισ. ευρώ, όπου και ο ετήσιος προγραμματισμός ενδεχομένως να ανέλθει στα συνολικά 14-15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ελληνικό Δημόσιο έδωσε οδηγία στις Alpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley ως lead managers για την επανέκδοση του υφιστάμενου ομολόγου, λήξης το 2026, με κουπόνι 0%, αλλά και την επανέκδοση του 30ετούς τίτλου, λήξης στις 24 Ιανουαρίου 2052, με κουπόνι στο 1,875%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται στα 35 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα 37 δισ. ευρώ τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσπευση της εξόδου σε αντίθεση με τον προγραμματισμό – που ήταν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου – αποδίδεται κυρίως στις καλές συνθήκες.

Πηγές εξηγούν, ότι ο βασικότερος λόγος είναι τεχνικός, δηλαδή να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά και ως εκ τούτου αποτελεί, παράλληλα, ευκαιρία κατά την τρέχουσα περίοδο να τονωθεί με φρέσκο χρήμα το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές