Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple θα καθυστερήσει να βγει σε παραγωγή λόγω του περίπλοκου σχεδιασμού που δυσκολεύει τους συναρμολογητές, αναφέρει η εφημερίδα Nikkei Asia.

Οι ασιατικές εταιρείες που θα κατασκευάζουν το νέο Apple Watch για λογαριασμό της Apple ξεκίνησαν τη δοκιμαστική παραγωγή την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την ποιότητα του αποτελέσματος, δήλωσαν οι πηγές της εφημερίδας.

Τρία άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση είπαν ότι το πρόβλημα οφείλεται στις τεχνικές απαιτήσεις του Apple Watch 7, όπως λέγεται ότι θα ονομάζεται το νέο ρολόι, το οποίο διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Η παραγωγή έχει σταματήσει μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Apple Watch αναμένονταν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Apple συνηθίζει να παρουσιάζει τα νέα μοντέλα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Εκτός από τα νέα Apple Watch και iPhone, η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει το δεύτερο εξάμηνο του έτους νέα AirPod, iPad και MacBook.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συναρμολογητές δυσκολεύονται να στριμώξουν τα εξαρτήματα στο σασί του ρολογιού, καθώς το νέο Apple Watch προσφέρει νέες λειτουργίες όπως μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Τεχνικές δυσκολίες προκαλούν επίσης οι προδιαγραφές στεγανότητας, ενώ άλλα εξαρτήματα που υπήρχαν και σε προηγούμενα μοντέλα πρέπει να αλλάξουν θέση.

Το Apple Watch έκανε ντεμπούτο το 2015 και προσφέρει λειτουργίες καρδιογραφήματος, και παρακολούθησης του ύπνου, μεταξύ άλλων, ενώ πλέον μπορεί να ξεκλειδώνει το iPhone του χρήστη όταν αυτός φορά μάσκα.

Η Apple είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartwatch. Πέρυσι πούλησε 36 εκατομμύρια μονάδες, αριθμός αυξημένος κατά 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία