Τρίτη ημέρα απωλειών για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ούτε σήμερα κατάφερε να ανακόψει τις πιέσεις που δέχτηκαν αρκετοί τίτλοι του.

Η προσγείωση στις 917,06 μονάδες (με απώλειες 0,11%) ανέβασε τον «λογαριασμό» της τριήμερης διόρθωσης στο -1,3%, χωρίς όμως οι συναλλαγές σήμερα να παραπέμπουν σε αναδίπλωση των χαρτοφυλακίων, αφού ο τζίρος περιορίστηκε στα 47 εκατ. ευρώ (όγκος μόλις 18,7 εκατ. τεμάχια).

Επιλεκτική αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων

Όπως σχολίασαν χρηματιστηριακές πηγές στο ot.gr, η εικόνα της αγοράς παρέπεμψε σε μια επιλεκτική αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων, με ήπια κατοχύρωση κερδών σε τίτλους που τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος ήταν ελκυστικά. Άλλωστε, τα επίπεδα που κινείται το τελευταίο δεκαήμερο η αγορά δεν είναι μόνο υψηλά έτους (όπως και των τελευταίων 19 μηνών στις 930 μονάδες), αλλά είναι και εκείνα που έχουν βάλει στοπ στους long το τελευταίο τετράμηνο.

Αναζητώντας καταλύτες

Εκεί αποδίδεται και η έντονη μεταβλητότητα που υπήρξε σε αρκετούς τίτλους, καθώς δεν ήταν λίγες οι εναλλαγές προσήμου ενδοσυνεδριακά, ενώ το ζητούμενο πλέον είναι να παραμείνει η ρευστότητα που εξασφαλίστηκε εντός των τειχών της Λ. Αθηνών τις επόμενες συνεδριάσεις. Για να ενισχυθεί επομένως η διάθεση για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου, θα πρέπει οι θετικοί καταλύτες να είναι ισχυροί, ώστε να βελτιώσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έλθουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το β’ 3μηνο του έτους.

Πιέσεις στα ΕΛΠΕ

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, μετά το μίνι ράλι του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου, τα Ελληνικά Πετρέλαια βρέθηκαν υπό μεγάλη πίεση σήμερα, φτάνοντας έως και το -2,6%, αλλά στις δημοπρασίες διέσωσαν τα 6 ευρώ, κλείνοντας τελικά κοντά στο -1%.

Ωστόσο, η αγορά δέχτηκε τις πιέσεις που άσκησαν και οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Ελλάκτωρ, ενώ οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ κατάφεραν να ελέγξουν σε χαμηλά επίπεδα τις απώλειες τους.

Από την άλλη, οι στηρίξεις ήρθαν από το +2,54% της ΔΕΗ, αλλά και τα κέρδη των Εθνική, Μυτιληναίου και Σαράντη. Μικρή η συμβολή και από τα περιορισμένα κέρδη των Motor Oil, Titan, Eurobank και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες