Στο μικροσκόπιο του ΥπΑΑΤ φαίνεται ότι μπαίνουν όσοι παρανόμως δήλωσαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ δημόσιες εκτάσεις ως ιδιωτικές, προκειμένου να τους χορηγηθούν αγροτικές ενισχύσεις εις βάρος των συνεπών παραγωγών και κτηνοτρόφων.

Ο έλεγχος αυτός θα εντατικοποιηθεί και προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας να καταθέσουν άμεσα τα συγκεντρωτικά ψηφιακά γεωχωρικά δεδομένα μορφής για τις δημόσιες εκτάσεις που τελούν υπό τη διαχείρισή τους, τις παραχωρημένες εκτάσεις καθώς και τυχόν άλλες εκτάσεις που δεν εμπίπτουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Η προθεσμία που δίνεται στους περιφερειάρχες της χώρας για να παραδώσουν τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι το αργότερο ως τις 20 Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί κρίνεται επιτακτική η συνδρομή τους για την απλούστευση των διαδικασιών διενέργειας των διασταυρωτικών ελέγχων που είναι αναγκαίοι για να περιβληθεί με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη η διαδικασία χορήγησης των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στον τομέα των αγροτικών ενισχύσεων είναι βασική πολιτική προτεραιότητα του ΥπΑΑΤ. Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η ενσωμάτωση των γεοχωρικών δεδομένων των Περιφερειών στο υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Άμεσα, με μηχανογραφικό τρόπο, θα διασταυρώσουμε ποιοι παρανόμως δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για ιδιωτικές, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συνεπών παραγωγών. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Περιφερειάρχες θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών