
Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροροφίες στο λαϊκό προσκύνημα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος που θα ταφεί ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης.
Ο ίδιος πάντως είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδερφού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας για το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα
Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών
ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο
10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ
Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000
Τριήμερο εθνικό πένθος
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού, σημειώνοντας πως «είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός».
Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει ως τελευταία του επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στη γενέτειρά του, την Κρήτη.
Την επιθυμία του αυτήν είχε εκφράσει μέσω επιστολής που είχε εμπιστευτεί στον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα, μέσω τη οποίας του είχε πει: «θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο ως κομμουνιστής».
Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη παρελήφθη από το σπίτι του λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκεί βρίσκονταν, εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του και αρκετοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρίζα Κωχ και ο Βασίλης Λέκκας, οι οποίοι χειροκροτούσαν, φωνάζοντας «αθάνατος».
Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής»
Στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει προσωπική επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής», έγραφε.
«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.
Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη», ανέφερε στην επιστολή του ο Μίκης.



Latest News

Retail: Summer sales score low
Consumers appear hesitant despite great opportunities – Retail reps talk about a difficult winter

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι αγοραστές κέρδισαν στην παράταση
Η τεχνική εικόνα του δείκτη.

Σε ποιο σημείο ξεκίνησε τη γεώτρηση το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» [βίντεο]
Το πλοίο έφθασε στην περιοχή στις 10 Αυγούστου

Αντιδράσεις Μενέντεζ για την προμήθεια S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία
Νέες βολές του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας

Ρωσικοί «λύκοι» εναντίον ΝΑΤΟ στα νερά της Αδριατικής - Τι εντολή έδωσε ο Πούτιν
Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση στο παρά πέντε

Στην crypto-θάλασσα βουτούν οι τράπεζες - Παρέμβαση της ΕΚΤ
Τα σχέδια που μελετώντας, οι εθνικές διασφαλίσεις και το χρονοδιάγραμμα του νέου πλαισίου

Θαυμαστής του Αγιατολάχ Χομεϊνί δηλώνει ο συλληφθείς για την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι
Συνέντευξή του που δημοσιεύει η εφημερίδα New York Post

Στο Λβιβ ο Αντόνιο Γκουτέρες
Για την τριμερή με Ζελένσκι και Ερντογάν

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο Μόναχο
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και χάρισε μιαν ακόμα επιτυχία στη χώρα μας

CDC: «Δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες»
Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας προανήγγειλε η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλσένσκι.