Το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες μετά τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία και το Κατάρ, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι.

«Το αεροδρόμιο της Καμπούλ με την οικονομική υποστήριξη ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ και την Τουρκία θα λειτουργήσει εντός δύο ημερών», δήλωσε ο Στανικζάι, σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο TOLO News.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ είχε δηλώσει ότι η χώρα του εργαζόταν με τους Ταλιμπάν για να επαναλειτουργήσει «μόλις είναι δυνατόν» το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μόλις αυτό είναι δυνατό», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπεν Αμπντεραχμάν Αλ-Θάνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Ντόχα μαζί με τον βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ. Τελικά οι εκτιμήσεις του δικαιώθηκαν λίγες ώρες αργότερα, με την ανακοίνωση των Ταλιμπάν.

Να σημειωθεί ότι το Κατάρ έστειλε χθες, Τετάρτη, ένα Boeing C-17A Globemaster στην αφγανική πρωτεύουσα, ενώ όλη η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένη πάνω του την προσοχή της λόγω της ικανότητάς του να επικοινωνεί με τους νέους κυρίαρχους της Καμπούλ.

Η Ολλανδία στηρίζει Τουρκία

Η ολλανδική κυβέρνηση επιθυμεί να υποστηρίξει την Τουρκία και το Κατάρ στις προσπάθειές τους για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ ώστε να συνεχιστούν οι απομακρύνσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών Σίγκριντ Κάαγκ.

Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών για να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα, το οποίο διευκρίνισε ότι οι Ολλανδοί θα ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν «προσωπικό» για το έργο αυτό, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Κάαγκ βρίσκεται στην Άγκυρα για συνομιλίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα