Το Πεκίνο απέρριψε την αμερικανική πρόσκληση για ανάληψη περαιτέρω δεσμεύσεων για την κλιματική αλλαγή, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ τον Νοέμβριο, επιμένοντας ότι θα πρέπει να ακολουθήσει το δικό του σχέδιο και όχι να υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η South China Morning Post.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τους Κινέζους αξιωματούχους στην Τιανζίν, ο αμερικανός απεσταλμένος για το κλίμα Τζον Κέρι παρουσίασε μια λίστα προτάσεων με στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών της Κίνας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Περιλάμβαναν μια δημόσια δέσμευση για το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου που περιλαμβάνεται στη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για τις εκπομπές άνθρακα με χρονικό ορίζοντα πριν από το 2030 και ένα μορατόριουμ για τη χρηματοδότηση υπερπόντιων έργων με άνθρακα.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Η Κίνα έχει ήδη τα δικά της σχέδια και οδικό χάρτη για την επίτευξη των κλιματικών της στόχων». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν θα δεχόταν υποδείξεις από την Ουάσινγκτον για το τι και πότε να το κάνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green