Στο τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα αποφασίσει η Γερμανία το ύψος της επιδότησης που θα δώσει στη Tesla για το εργοστάσιο μπαταριών το οποίο έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει κοντά στο Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον Ιανουάριο ένα πλάνο που περιλαμβάνει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας στην Tesla, τη BMW κ.ά, για να ενθαρρύνει την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και να βοηθήσει τις χώρες-μέλη να μειώσουν τις εισαγωγές από την ηγέτιδα της βιομηχανίας του κλάδου, την Κίνα.

Η έγκριση της ΕΕ για το έργο Ευρωπαϊκής Καινοτομίας για Μπαταρίες, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εταιρείες, είναι συνέχεια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μπαταρίες, με στόχο την υποστήριξη της βιομηχανίας κατά τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο μπαταριών της στο Γκρούνεχαϊντ κοντά στο Βερολίνο για να συμπληρώσει τη σχεδόν ολοκληρωμένη μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ίδια τοποθεσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Το ασυνήθιστα μεγάλο ύψος επένδυσης σημαίνει ότι η Tesla μπορεί να υπολογίζει σε κρατικές επιδοτήσεις της Γερμανίας ύψους 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η εφημερίδα Tagesspiegel την Κυριακή.

Αυτό συμπίπτει με μια έκθεση του Φεβρουαρίου του Business Insider, η οποία ανέφερε ότι η Tesla θα λάβει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τη Γερμανία για τη δημιουργία του εργοστασίου μπαταριών κοντά στο Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστικό ποσό, καθώς, οι συνομιλίες με την αυτοκινητοβιομηχανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι μια τελική απόφαση είναι πιθανή πριν από το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, τον Αύγουστο, δήλωσε ότι ελπίζει πως τα πρώτα αυτοκίνητα στο εργοστάσιο του Γκρούνεχαϊντ μπορούν να είναι έτοιμα τον Οκτώβριο ή λίγο μετά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως