Εν μέσω της ευρείας κυκλοφορίας των εμβολίων και της πρόσφατης πλήρους έγκρισης του εμβολίου της Pfizer από τον FDA, πολλοί εργοδότες στις ΗΠΑ συζητούν πλέον το αν θα καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους, ή αν θα χρεώνουν τα μη εμβολιασμένα άτομα .

Η Delta Air Lines για παράδειγμα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από την 1η Νοεμβρίου θα χρεώνει μηνιαίως τους εμβολιασμένους υπαλλήλους της με 200 δολ. τον μήνα.

«Η μέση παραμονή στο νοσοκομείο για την COVID-19 έχει κοστίσει στη Delta 50.000 δολάρια ανά άτομο», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Εντ Μπαστιάν σε σημείωμά του και προσθέτει: «Αυτή η χρέωση θα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του οικονομικού κινδύνου που δημιουργεί η απόφαση για μη εμβολιασμό για την εταιρεία μας. Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι οι εργαζόμενοι της Delta που νοσηλεύτηκαν με COVID δεν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Η Elizabeth Mitchell, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Purchaser Business Group on Health, δήλωσε στο Yahoo Finance ότι οι χρεώσεις για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους «μοιάζουν με τις χρεώσεις καπνίσματος και δεν είναι παράλογες. Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να καπνίζουν. Μπορούν να επιλέξουν να μην είναι εμβολιασμένοι. Αλλά αυτό έρχεται με πρόσθετο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη και οι εταιρείες πληρώνουν αυτά τα έξοδα. Οι οικογένειες πληρώνουν αυτά τα έξοδα επειδή πλήττουν τα ασφάλιστρα όλων. Επομένως, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι όσοι επιβαρύνονται με μεγαλύτερο κόστος θα συνεισφέρουν πραγματικά περισσότερο ».

Η Μίτσελ, η εταιρεία της οποίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός συνασπισμός που εκπροσωπεί σχεδόν 40 εργοδότες και δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ στην πλοήγηση στην αγορά προγραμμάτων υγειονομικής περίθαλψης, εξήγησε ότι οι εργοδότες θέλουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα διατηρώντας το εργατικό τους δυναμικό υγιές.

Παρόλο που οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί πρόσφατα στις ΗΠΑ εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, το ποσοστό δεν είναι ακόμη κοντά στην ανοσία της αγέλης, το οποίο οι ειδικοί προέβλεψαν περίπου στο 75%.

«Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν ότι εργάζονται σε μια εταιρεία όπου θα είναι ασφαλείς», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή