
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, όπου μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχθηκε, ερευνάται ποιοι άλλοι εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και τα κίνητρα της παράνομης πράξης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης δήλωσε ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους -και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών».
Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκε, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες. «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε.
Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές