Στο κενό φαίνεται ότι πέφτει η προσπάθεια ανάκτησης των 920 μονάδων στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις πιέσεις να επεκτείνονται σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει πλέον σε αρνητικά εδάφη, επιβεβαιώνοντας ότι τα επίπεδα άνω των 900 μονάδων ακόμη δεν ευνοούν τις τοποθετήσεις, προκειμένου να υψωθεί ένα τείχος στις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται.

Ο γενικός δείκτης, αν και προσέγγισε τις 920 μονάδες, πλέον επανέρχεται σε εκείνη των 910 μονάδων, με απώλειες πλέον 0,19%, αλλά με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και λόγω της αργίας των αμερικανικών χαρτοφυλακίων.

Όπως μάλιστα επισημαίνει σήμερα και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το 9 μπροστά στον δείκτη δημιουργεί ανασφάλεια τα πολλά τελευταία χρόνια, με την αγορά να προτιμά να τοποθετείται με βάση τις αποδόσεις των τίτλων και όχι των δεικτών.

Το βλέμμα στη ΔΕΘ

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ΔΕΘ και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που όπως όλα δείχνουν ότι θα δώσει μεγαλύτερη βάση στην οικονομία. Σκοπός είναι η όσον μεγαλύτερη ανάπτυξη για την χώρα με τις προβλέψεις για το 2021 να είναι ανάμεσα στο 3,6-4,5%, με μια πρώτη εικόνα να λαμβάνει η αγορά αύριο, 7 Σεπτεμβρίου, όταν και η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει απώλειες 2,65%, με τις ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ να τον ακολουθούν με σημαντική πτώση. Υπό έλεγχο συγκρατούν τις πιέσεις τους οι Aegean, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα Eurobank και Jumbo.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης συντηρεί λίγο πάνω από το 1% τα κέρδη του, με τις ΔΕΗ, Εθνική, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια και Titan να τα έχουν περιορίσει σημαντικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες