Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη, να αποδοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε οδό της Αθήνας και να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την δημιουργία προτομής του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Κατά την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε: « Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι “σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Ελληνα τη μετονομασία οδού σε « Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης , για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία».











![Ακίνητα: Οι περιοχές «πρωταθλητές» στο ράλι των τιμών [πινακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita-1024x655-2.jpg)
















![ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιραν ανεβάζει τον πληθωρισμό και προκαλεί πονοκέφαλο στον Τραμπ [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/2026-04-29T115533Z_1242181967_RC2RWKAXU6AQ_RTRMADP_5_USA-TRUMP-MEDIA-LITIGATION.jpg)
![Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» πάνω από 11.500 ακίνητα [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/05/ot_auctions_housing.png)








