«Στείλαμε προσκλήσεις στην Τουρκία, την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Κατάρ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας αφγανικής κυβέρνησης», δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid, δήλωσε πως ο σχηματισμός της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτή η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα στο Αφγανιστάν.

Η Ρωσία αποδέχεται την πρόσκληση εάν η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι αντιπροσωπευτική

Η Ρωσία θα λάβει με χαρά μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν εάν αυτή θα είναι αντιπροσωπευτική, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα εκπροσωπείται από όλο το φάσμα της αφγανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν και άλλων εθνικών ομάδων, όχι μόνο των Παστούν, αλλά και των Ουζμπέκων, των Χαζάρων, των Τατζίκων. Μόνο μια τέτοια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να διασφαλίσει την σταθερή μετάβαση στην νέα ζωή. Εάν πρόκειται για αυτό, με χαρά θα λάβουμε μέρος σε μια τέτοια τελετή μαζί με τις άλλες προσκληθείσες χώρες, που επηρεάζουν την κατάσταση σ αυτή την χώρα» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους