Στην έκδοση senior preferred (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) ομολογιακού τίτλου, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα αύριο η Eurobank.

Σήμερα οι ανάδοχοι της έκδοσης θα έχουν σειρά επαφών με επενδυτές για τη διερεύνηση των συνθηκών στην αγορά και την εκτίμηση της ζήτησης που θα μπορούσε να εκδηλωθεί, ώστε η τράπεζα να αποφασίσει οριστικά πότε θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Ο νέος τίτλος, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος έκδοσης εναλλακτικών τίτλων για την ενίσχυση των κεφαλαίων της Eurobank, θα έχει διάρκεια 6,5 ετών με δικαίωμα ανάκλησης από την τράπεζα πριν από τα 5,5 έτη (6,5ΝC5,5).

Το επιτόκιο και το ρίσκο

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μορφή ομολόγου (senior preferred) είναι η πιο ασφαλής, καθώς σε περίπτωση bail-in είναι τα τελευταία που μετατρέπονται σε μετοχές. Για το λόγο αυτό έχουν και το χαμηλότερο κουπόνι μεταξύ όλων των σχετικών εργαλείων.

Στην περίπτωση της Eurobank, λόγω της πολύ μεγάλης προόδου που έχει επιτευχθεί στα μέτωπα των κόκκινων δανείων και της κερδοφορίας, εκτιμάται ότι η απόδοση θα διαμορφωθεί κάτω από το 2%.

Στόχος της τράπεζας είναι μέχρι και το 2025 ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, βάση των νέων κανόνων MREL (ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων), να φτάσει το 26% περίπου, συμπεριλαμβανομένου και ενός μαξιλαριού που θα ορίσει η αρμόδια αρχή (SRB).

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προχωρήσει επιτυχώς σε έκδοση senior preferred ομολόγου τον περασμένο Απρίλιο, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση είχε ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ και η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 2,125%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.