Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα οι ιαπωνικοί δείκτες, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους κινεζικούς δείκτες να κλείνουν επίσης σε θετικά εδάφη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας τον Αύγουστο ήταν καλύτερο των προσδοκιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε κατά 0,77%, ενώ ο Shenzhen σημείωσε άνοδο 0,39%.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ήτοι πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 17,1%.

Θετικό το κλίμα στο Χονγκ Κονγκ και στο Τόκιο

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,61%.

Οι μετοχές των εταιρειών λιανικής που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο καθώς το Bloomberg ανέφερε ότι το Χονγκ Κονγκ θα αρχίσει να επιτρέπει την είσοδο χωρίς καραντίνα στους επισκέπτες της ηπειρωτικής χώρας από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Chow Sang Sang σημείωσε άνοδο 3,8%, ενώ η Giordano International κέρδισε 2,6% και η Sa Sa International 5,26%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0,86%, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1%, με τις μετοχές στη χώρα να συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, καθώς πλέον η προοπτική περισσότερων κινήτρων που φέρεται να έχει ζητήσει ο υποψήφιος για πρωθυπουργός Fumio Kishida λαμβάνει υψηλότερες πιθανότητες.

Από την άλλη, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ ο δείκτης S & P/ASX 200 στην Αυστραλία μειώθηκε κατά 0,24%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές