Πρόβλεψη για μια σειρά από μέτρα στήριξης των αγροτών σε πυρόπληκτες περιοχές θα υπάρξουν στην επικείμενη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου 2021-2022.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, κατά την διάρκεια απάντησης στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχαήλ Κατρίνη, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται πρώτον, η ενεργοποίηση του μέτρου 5.2 «Επενδύσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται στο γεωργικό κεφάλαιο, φυτικό, ζωικό και πάγιο από φυσικά φαινόμενα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καταστροφικά γεγονότα». Μέσα από την ενεργοποίηση αυτού του μέτρου θα υπάρξει στήριξη στους παραγωγούς να αποκαταστήσουν το παραγωγικό δυναμικό των γεωργικών εκμεταλλεύσεών τους (καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές).

Δεύτερον, θα υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση των υποψηφίων στα σχέδια βελτίωσης στις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και η αυξημένη μοριοδότηση των υποψηφίων για τους νέους αγρότες στις βελτιώσεις στις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές. Να σημειωθεί ότι και τα δύο μέτρα (σχέδια βελτίωσης και νέοι αγρότες) αναμένονται μέχρι τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΥπΑΑΤ.

Τρίτον, θα επιταχυνθούν οι πληρωμές στους δικαιούχους που εδρεύουν σε πληγείσες περιοχές για το σύνολο των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέταρτον, οι πυρόπληκτες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις θα μπορούν να ωφεληθούν άμεσα από τις δράσεις του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό ύψους 480 εκατομμυρίων μέσω χορήγησης επενδυτικών δανείων και κεφαλαίου κίνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO