Δεν είναι κάτι καθόλου συνηθισμένο στην ελληνική αγορά η διάθεση ενός αξιοσημείωτου ποσοστού -12,67 % των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου, εν προκειμένω- μιας εισηγμένης εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές.

Το δεύτερο στοιχείο που επίσης δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για την ελληνική πραγματικότητα είναι το εξής: Αποδέχθηκε και συμμετείχε στη διάθεση του ποσοστού η συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών επενδυτών της εγχώριας αγοράς – εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσίας (asset management), ασφαλιστικά ταμεία και φορείς.

Αυτά τα δύο καθόλου συνηθισμένα πράγματα συνέβησαν στη περίπτωση της διάθεσης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ποσοστού 12,67 % του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης Ideal Group.

Πωλητής,  το Virtus South European Fund.

Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 3,20 ευρώ ανά μετοχή και λόγω της μεγάλης ζήτησης ο τελικός αριθμός μετοχών που διατέθηκε ήταν 3.987.625 μετοχές ή 12,67% των συνολικών μετοχών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το Virtus South European Fund κατείχε άμεσα 15.038.063 μετοχές της εταιρείας, δηλαδή ποσοστό 47,78% μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με την εισφορά σε είδος των εταιρειών SICC Limited (Astir Vitogiannis AE) και ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents).

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή αυτή δεν έχει σχέση με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Terniale Ltd. η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται κανονικά.

Ο Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Partner της Virtus International Partners η οποία διαχειρίζεται το Virtus South European Fund, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τα αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2021 τα οποία έδειξαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νέου σχήματος και για το γεγονός ότι οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές με την τοποθέτησή τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ideal Group».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις