Η Check Point Software Technologies, πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, ανακοίνωσε την εξαγορά της Avanan, εταιρεία ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud και από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στο χώρο.

Η Avanan θα ενσωματωθεί στην ενοποιημένη αρχιτεκτονική της Check Point Infinity για να προσφέρει μία από τις ασφαλέστερες υπηρεσίες ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για περιβάλλοντα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cloud, θα είναι η μόνη ενοποιημένη λύση στην αγορά για την προστασία των εξ αποστάσεως εργαζόμενων από κακόβουλα αρχεία, URL και Phishing μέσω email, τις σουίτες συνεργασίας, τον ιστό, το δίκτυο και το τελικό σημείο.

Οι τεχνολογίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν εξελιχθεί και έχουν μεταβεί από on premise λύσεις στο cloud. Με το 95% των κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν δίκτυα επιχειρήσεων να προκαλούνται από spear phishing, το τοπίο των απειλών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud δεν ήταν ποτέ ευρύτερο. Ο αριθμός των επιθέσεων phishing διπλασιάστηκε το 2020, με κάθε χρήστη του Microsoft Office 365 στον κόσμο να δέχεται επίθεση τουλάχιστον μία φορά.

Η πανδημία COVID-19 και η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία συνεχίζουν να ενισχύουν την υιοθέτηση συστημάτων γραφείου στο cloud και τη χρήση άλλων σουιτών συνεργασίας πέραν του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. Teams, Slack, OneDrive), διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την έκθεση των χρηστών σε κυβερνοεπιθέσεις. Αυτό το διευρυμένο τοπίο απειλών απαιτεί μια νέα προσέγγιση για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεδομένου ότι οι συμβατικές λύσεις που έχουν κατασκευαστεί για αυτό στις εγκαταστάσεις έχουν αποτύχει να προσαρμοστούν στο cloud. Οι παλαιές λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (SEG) υποβαθμίζουν τα εγγενή εργαλεία ασφαλείας, είναι τυφλές στις απειλές του cloud και δεν μπορούν να προστατεύσουν τις σουίτες συνεργασίας.

Η Avanan, που ιδρύθηκε το 2015, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud, στον κόσμο. Η εταιρεία ανέπτυξε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (API) για να σταματά τις απειλές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν φτάσουν στα εισερχόμενα (inline), τόσο για εσωτερικά όσο και για εξωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας μηχανές βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη. Με περισσότερους από 100 υπαλλήλους, προστατεύει περισσότερους από 5.000 πελάτες και πάνω από 2,5 εκατομμύρια εισερχόμενα μηνύματα. Η λύση αναπτύσσεται σε λίγα λεπτά σαν εφαρμογή και ρυθμίζεται με λίγα κλικ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία