Σημαντικά έχουν περιοριστεί οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με την αγορά να κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Οι πιέσεις που εντοπίστηκαν νωρίτερα στον τραπεζικό κλάδο, με τον κλαδικό να φτάνει έως και το -3%, έχουν περιοριστεί ελαφρώς, ενώ κάποιες δειλές εντολές αγοράς θέτουν υπό έλεγχο και την πτώση στην πλειονότητα των τίτλων.

Βέβαια, στην αγορά εξακολουθεί να επικρατεί προβληματισμός και επιφυλακτικότητα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν και αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας.

Άλλωστε τα επιμέρους στοιχεία όσο και η μεγάλη εικόνα από την οικονομία μόνο αρνητικά δεν είναι, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε περίπτωση που υπάρξει κάποια «ανεπιθύμητη» αλλαγή από την ΕΚΤ.

Αυτήν την ώρα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες κοντά στο 1%, από -1,6% νωρίτερα, με τις 900 μονάδες να έχουν επανέλθει στα τερματικά. Άλλωστε και η μετοχή της Εθνικής, από το -4,6% νωρίτερα, είναι τώρα στο -2,9%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ να έχουν περιορίσει κάτω από το 2% την πτώση τους.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι από τους τίτλους που έχουν κάνει πράξη, μόλις 23 είναι θετικοί, έναντι 94 αρνητικών στο ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες