Αν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να είναι συνεπής με την ατζέντα του, δεν θα πρέπει να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου της Fed Τζέρομ Πάουελ, δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και σύμβουλος των Δημοκρατικών, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Σε συνέντευξή του για το Πρακτορείο Reuters, ο Στίγκλιτς που είναι πλέον καθηγητής Πανεπιστημίου Κολούμπια, είπε ότι «οι άνθρωποι έδωσαν στον Πάουελ πολλά μπράβο γιατί υποστήριξε την οικονομία μέσω της πανδημίας … Από τη μία πλευρά συμφωνώ με αυτό».

«Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι ελάχιστο. Σχεδόν οποιοσδήποτε λογικός θα έκανε κάτι παρόμοιο », δήλωσε ο νομπελίστας αναφερόμενος στα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και στην αγορά ομολόγων.

Και διερωτήθη: «Θέλει η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εκπληρώσει αυτά που βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας της» για να απαντήσει ότι αν το θέλει αυτό ο Πάουελ δεν πρέπει είναι στη Fed.

Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το στέλεχος της Fed, την Λαέλ Μπρέιναρντ ώς μία «προφανή υποψήφιο εκεί έξω», η οποία θα αναλάβει πιο ενεργό στάση για τους κινδύνους για το κλίμα, να αξιολογήσει διαφορετικά τον πληθωρισμό και να δημιουργήσει υψηλότερη απασχόληση.

Ο Στίγκλιτς είπε ότι δεν είχε μιλήσει ακόμη για τις απόψεις του στα μέλη της κυβέρνηση αλλά «πιθανότατα θα εμπλακεί» καθώς η συζήτηση για τους διορισμούς της Fed συνεχίζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή