Σύσταση «αύξηση θέσεων» («overweight») με τιμή στόχο τα 23,70 ευρώ (από 18,70 ευρώ προηγουμένως) εξέδωσε για μετοχή της Τιτάν η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, θεωρώντας πως η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας δεν αντικατοπτρίζει τις προοπτικές της.

Οι αναλυτές Βαγγέλης Καρανίκας και Νέστωρ Κάτσιος αναφέρουν πως τα αποτελέσματα εξαμήνου δείχνουν την αύξηση της ζήτησης το δεύτερο τρίμηνο σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται ο Τιτάνας, ενώ τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς και η αυξημένη ζήτηση αναμένεται να στηρίξουν την ανάπτυξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, παρά την πρόσφατη αύξηση στα μεταφορικά και ενεργειακά κόστη.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με δείκτη Αξία Επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EV/EBITDA) 6,2 φορές για το 2021 έναντι 8,6 φορές του μέσου όρου της τελευταίας 10ετίας. Για το 2022 αναμένει κύκλο εργασιών 1,74 δις. ευρώ (από 1,63 δις. ευρώ εφέτος) με καθαρά κέρδη 146 δις. ευρώ (από 112 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα με τα κέρδη EBITDA της περιόδου 2022-2024 να προσεγγίζουν τα προ κρίσης επίπεδα, ξεπερνώντας τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις