Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, ακολουθώντας αφενός το αρνητικό κλίμα της Wall Street και αποτυπώνοντας αφετέρου τις ανανεωμένες ανησυχίες για τη νέα αυστηροποιήση των κανόνων ανταγωνισμού από τις κινεζικές αρχές.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,6%, με τον Shanghai composite να κινείται οριακά υψηλότερα και τον Shenzhen component να χάνει 0,628%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 0,46% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,48%. Το Kospi της Νότιας Κορέας μειώθηκε κατά 0,9%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,41%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 1,21%.

Αυστηροποιεί τους ελέγχους η Κίνα

Οι ανησυχίες για τις προθέσεις της κινεζικής κυβέρνησης αποτυπώθηκαν στις μετοχές της Tencent και της Netease στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5,7% και 6,98% αντίστοιχα, καθώς τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν μεταξύ των εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών που κλήθηκαν σε συνάντηση με τις ρυθμιστικές αρχές.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης περιελάμβαναν την απαίτηση από τις εταιρείες να περιορίσουν το χρόνο παιχνιδιού για ανηλίκους, καθώς και να απαγορεύσουν κάθε μορφή «υπηρεσιών ενοικίασης μέσω λογαριασμού» για ανηλίκους.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές του Ομίλου China Evergrande στο Χονγκ Κονγκ έπεσαν πάνω από 9% καθώς η αβεβαιότητα εξακολουθεί να περιβάλλει την κατάσταση του χρέους του κολοσσού των ακινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές