Η Japan Airlines Co Ltd (JAL) δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει περίπου 300 δισεκατομμύρια γιεν (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε δάνεια μειωμένης εξασφάλισης και υβριδική χρηματοδότηση για να αντιμετωπίσει τον παρατεταμένο αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λεπτομέρειες για το σχέδιο χρηματοδότησης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να προετοιμαστούμε για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας και να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους που καθορίζονται στο μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο της JAL», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Ο JAL τον περασμένο μήνα παρουσίασε λειτουργική ζημία 82,65 δισεκατομμυρίων γιεν, το πρώτο τρίμηνο, μια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι περικοπές κόστους που σχετίζονται με την πανδημία τέθηκαν σε ισχύ και η ζήτηση ταξιδιού αυξήθηκε από μια πολύ χαμηλή βάση.

Η JAL, όπως και άλλοι αερομεταφορείς, χρησιμοποιεί ταμειακά αποθέματα για να διατηρήσει τα αεροσκάφη και τους εργαζόμενους που θα χρειαστούν όταν η ζήτηση ταξιδιού ανακάμψει.

Συγκέντρωσε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πώληση μετοχών τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή