Μίκης Θεοδωράκης – Στην τελευταία του κατοικία ο οικουμενικός Έλληνας

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο ίδιος ο μουσουργός

Μίκης Θεοδωράκης – Στην τελευταία του κατοικία ο οικουμενικός Έλληνας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Στην τελευταία του κατοικία, στο Γαλατά Χανίων, οδηγείται ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής της Δημοκρατίας, Μίκης Θεοδωράκης.

Μετά από τρεις και πλέον ώρες όπου η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά -όπου εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν κρατώντας ένα λουλούδι και εμφανώς συγκινημένοι για να πουν το «τελευταίο αντίο»- η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει το φέρετρο στον ναό του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά.

Εκεί, λίγο μετά τις 13:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και δεν θα επιτραπεί η είσοδος πολιτών.

Δείτε live

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο ίδιος ο μουσουργός.

Στην κηδεία θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

YouTube thumbnail

Τιμές για τον Μίκη Θεοδωράκη

Το πρωί της Πέμπτης, τη στιγμή που η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος».

Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ρίγη συγκίνησης δημιούργησε η στιγμή που το φέρετρο πέρασε ανάμεσα σε 96 βρακοφόρους, όσα και τα χρόνια του.

YouTube thumbnail

Με ένα λουλούδι στο χέρι

Εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν για να αφήσουν ένα τελευταίο λουλούδι, μεταξύ αυτών και τουρίστες που έχουν «αγκαλιάσει» το έργο του.

«Περιμένω από νωρίς το πρωί, για να αποχαιρετήσω τον Μίκη, τον δικό μας Μίκη, που μας δίδαξε πολλά με τη στάση ζωής του και τη μουσική του που έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικος του Γαλατά, ο οποίος θέλησε να τον αποχαιρετήσει.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί για τη γενιά μας φάρο έμπνευσης, διδαχθήκαμε από αυτόν, τον Ουρανό -Μίκη, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος ιεράρχης μας Ειρηναίος Γαλανάκης» είπε άλλος.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την υποδοχή και το λαϊκό προσκύνημα














YouTube thumbnail



YouTube thumbnail

YouTube thumbnail

OT Originals
Περισσότερα από Κοινωνία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies