Άνω κάτω έχουν γίνει τα αμερικανικά media από την πληροφορία που πρώτη μετέδωσε η Washington Post, σύμφωνα με την οποία τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στον ομοσπονδιακό μηχανισμό της χώρας, αλλά δίχως καν την εναλλακτική επιλογή των τακτικών τεστ κορωνοϊού.

Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, θα συνιστά μια σαφή σκλήρυνση της στάσης του Λευκού Οίκου απέναντι στους αρνητές των εμβολίων. Θα είναι δε, η πρώτη κυβέρνηση διεθνώς που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για μια μερίδα του πληθυσμού, αλλά δίχως να προσφέρεται η εναλλακτική δυνατότητα των τακτικών τεστ, για όσους δεν θέλουν ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Η απόφαση, μάλιστα, δεν θα αφορά μόνο τους εκατομμύρια εργαζομένους του αμερικανικού Δημοσίου, αλλά και όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες και εργολάβους που συνεργάζονται με τον κρατικό μηχανισμό.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Μπαίντεν είχε καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά είχε επιτρέψει την εναλλακτική δυνατότητα των τακτικών τεστ και της χρήσης των μέτρων προστασίας, όπως η μάσκα.

Ταυτόχρονα, από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό πως, αύριο το πρωί, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος στο οποίο θα αναφέρεται στα επόμενα κυβερνητικά σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας, με σημείο αιχμής τη μετάλλαξη Δέλτα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται ένα σχέδιο έξι σημείων, για την εφαρμογή του οποίου θα κληθεί να συνεργαστεί τόσο ο κρατικός τομέας όσο και ο ιδιωτικός. Στόχος δεν είναι μόνο η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων, αλλά και η ενίσχυση της προστασίας όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί αλλά κινδυνεύουν, όπως και ευαίσθητων ομάδων και των παιδιών, με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του CDC, μόλις το 53% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένων των δύο τρίτων των ενηλίκων, ένας αριθμός που δεν θεωρείται ικανοποιητικός απέναντι στην επιθετική μετάλλαξη Δέλτα. Για το λόγο αυτό εξάλλου από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η χορήγηση ενισχυτικών, τρίτων δόσεων.

Επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Μπάιντεν σκοπεύει να αναγγείλει την διεξαγωγή παγκόσμιας συνόδου για την ενίσχυση της παγκόσμιας προσπάθειας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ενίσχυση της ροής εμβολίων προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα