Να ανακάμψουν από το τετραήμερο πτωτικό σερί επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να βλέπει αφενός μια πιο αποφασιστική διοίκηση Biden να αυξήσει τους ρυθμούς εμβολιασμού, αλλά και να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Κίνα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,38% στις 35.010 μονάδες, ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 4.511 μονάδες με άνοδο 0,40%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στις 15.336 μονάδες, με άνοδο 0,57%.

Βέβαια και στη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά, αλλά τελικά το κλείσιμο σε αρνητικά εδάφη αύξησε την εβδομαδιαία πτώση της. Στην 4ήμερη «εβδομάδα» (λόγω αργίας της Δευτέρας), ο Dow χάνει 0,8%, ο S&P 500 είναι στο -0,4% και η Nasdaq στο -0,1%.

Την ίδια ώρα, η αγορά βλέπει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να σκληραίνει τη στάση του σχετικά με τον εμβολιασμό των Αμερικανών, σκιαγραφώντας ένα σχέδιο για την επιβολή των εμβολιασμών έναντι του Covid. Η υποδοχή αυτής της στάσης από την αγορά φαίνεται να είναι θετική, καθώς η παραλλαγή Δέλτα οργανικά φαίνεται να επιβραδύνεται, επομένως μειώνονται οι πιθανότητες για νέα περιοριστικά μέτρα.

Επίσης, θετικά εκλαμβάνεται και το τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ, με τους δύο ηγέτες να συνομιλούν για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο. Δεν αποκλείεται επομένως τις επόμενες ημέρες να δούμε να κυκλοφορούν εικασίες για βελτίωση των εμπορικών σχέσεων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street