Δεύτερη απόπειρα να ανακτήσει τις 900 μονάδες κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την πλειονότητα των τίτλων του να συντάσσεται απέναντι στις ισχυρές απώλειες της δεικτοβαρούς Coca Cola, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα απότομο πτωτικό κανάλι. Μπορεί λοιπόν το θετικό πρόσημο να κυριαρχεί στη Λ. Αθηνών, όμως ο γενικός δείκτης παραμένει στη διακεκαυμένη ζώνη των 900 μονάδες, και πιο συγκεκριμένα στις 902,87 με κέρδη 0,43%.

Αν και ο Σεπτέμβριος μέχρι στιγμής είναι ένας μήνας που το «κόκκινο» στο ταμπλό κυριαρχεί, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που βλέπουν με επιφυλακτική αισιοδοξία την πορεία της αγοράς, δεδομένου ότι στα τρέχοντα επίπεδα διαφαίνονται κάποιες αντοχές. Η διόρθωση από τις 931 μονάδες στις 892 μονάδες χτες ήταν άλλωστε και ευκταία και αναγκαία προκειμένου να ενθυλακώσουν τα χαρτοφυλάκια μέρος των κερδών του Αυγούστου.

Το διακύβευμα βέβαια είναι το ΧΑ να κρατήσει το επίπεδο των 899-902 μονάδων, όπου βρίσκεται και η σημαντική του στήριξη, η οποία μπορεί να γίνει και η αφετηρία για να ανακτήσει την πορεία του προς τις 950 μονάδες. Σημαντική θα είναι, σε αυτό το μέτωπο, και η συμβολή του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος πρέπει να ανακτήσει τις 565 μονάδες και να αναιρέσει το αρνητικό βραχυπρόθεσμο σενάριο των τελευταίων ημερών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΔΕΗ αναδεικνύονται σε μια στιβαρή τριάδα που μπορεί να αντιταχθεί στο -2,32% της Coca Cola, δεδομένου ότι το εύρος της ανοδικής κίνησης των υπολοίπων τίτλων είναι ακόμη ευμετάβλητο. Θετικά επίσης λειτουργούν και οι Εθνική, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών