Σταθεροποιητικά κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων, δυσκολεύεται αφενός να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται σε επιλεγμένους τίτλους και αφετέρου να αποκτήσει μια δυναμική ανάκαμψης, μετά από το δύσκολο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Έτσι, μετά την κίνηση προς τις 904 μονάδες, αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη μόλις 0,07% στις 899,83 μονάδες, με τον τζίρο στα 26,1 εκατ., εκ των οποίων το 1/5 έχει διακινηθεί μέσω πακέτων από την Πειραιώς.

Πάντως, όπως επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές, η αγορά τις τελευταίες ημέρες, με τις αντοχές που επιδεικνύει στα επίπεδα των 900 μονάδων προβληματίζει βραχυπρόθεσμα, και αυτό είναι καλό σημάδι. Δύσκολα οι day traders εξασφαλίζουν αποδόσεις, περιορίζοντας μάλιστα και τις έντονες αναταράξεις. Έτσι, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η τάση δεν απειλείται ακόμα, έστω κι αν οριακά συντηρείται.

Το ερώτημα τώρα που επικρατεί στην αγορά είναι πότε και αν το ΧΑ αποτυπώσει τα καλύτερα στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου και αν αυτά μεταφραστούν σε νέες φορολογικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Διότι όπως συμφωνούν οι περισσότεροι, η ανάπτυξη του 2ου τριμήνου κατά 16,2%, όπως ανακοίνωσε τελικά η ΕΛΣΤΑΤ δημιουργεί επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για το πακέτο φοροελαφρύνσεων Μητσοτάκη.

Σε επίπεδο τίτλων η εικόνα δεν έχει αλλάξει από το πρωί δραματικά, με το -1,98% της Coca Cola να ανταγωνίζεται με το +3,83% του Ελλάκτωρ και το +3,15% της Πειραιώς. Βέβαια σημαντική είναι και η συμβολή του +2,12% της ΕΛΧΑ και του +1,13% της Eurobank, όμως δεν είναι αρκετά ώστε να δώσουν δυναμική σε μια αγορά που τα πρόσημα στους υπόλοιπους τίτλους είναι ευμετάβλητα και περιορισμένα σε εύρος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες