Από τις συμπληγάδες των αντίρροπων δυνάμεων σε κομβικά δεικτοβαρείς τίτλους πέρασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να δίνουν το παρών για τη διαφύλαξη των κρίσιμων ψυχολογικά επιπέδων των 900 μονάδων. Και το κατάφεραν, ως ένα βαθμό, αλλά δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν μια αντίδραση που και θα έδινε το μήνυμα των τοποθετήσεων και θα δημιουργούσε ένα περιθώριο πριν ξαναδοκιμαστούν τα επίπεδα.

Μετά από μια διακύμανση μεταξύ 897 και 904 μονάδων, δηλαδή περίπου 7 μονάδων, τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 901,13 μονάδες, έχοντας μάλιστα ικανοποιητικά, αλλά όχι ενθαρρυντικά, επίπεδα τζίρου στα 56,2 εκατ. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ο τραπεζικός δείκτης έχασε στις δημοπρασίες τις 565 μονάδες, δίνοντας το μήνυμα ότι δυσκολεύεται να ανακτήσει το θετικό βραχυπρόθεσμο μομέντουμ.

Έτσι, αν και ο Σεπτέμβριος μέχρι στιγμής είναι ένας μήνας που το «κόκκινο» στο ταμπλό κυριαρχεί, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που βλέπουν με επιφυλακτική αισιοδοξία την πορεία της αγοράς, δεδομένου ότι στα τρέχοντα επίπεδα διαφαίνονται κάποιες αντοχές. Η διόρθωση από τις 931 μονάδες στις 892 μονάδες χτες ήταν άλλωστε και ευκταία και αναγκαία προκειμένου να ενθυλακώσουν τα χαρτοφυλάκια μέρος των κερδών του Αυγούστου.

Το διακύβευμα βέβαια είναι το ΧΑ να κρατήσει τα επίπεδα των 899-902 μονάδων, όπου βρίσκεται και η σημαντική του στήριξη, η οποία μπορεί να γίνει και η αφετηρία για να ανακτήσει την πορεία του προς τις 950 μονάδες. Σημαντική θα είναι, σε αυτό το μέτωπο, και η συμβολή του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος πρέπει να ανακτήσει τις 565 μονάδες και να αναιρέσει το αρνητικό βραχυπρόθεσμο σενάριο των τελευταίων ημερών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς με το +4,34% που κατέγραψε ξεχώρισε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά και γενικά με τα 9 εκατ. ευρώ συναλλαγές που πραγματοποίησε (ήτοι το 1/6 της αγοράς). Σημαντικά ήταν τα κέρδη και στις Ελλάκτωρ (+3,76%), ΕΛΧΑ (+2,65%), ΔΕΗ (+2,27%) και ΟΤΕ (+2,18%). Αλλά από την άλλη η αγορά είχε απέναντί της το -2,22% του Σαράντη και το -1,55% της Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών