Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Γιώργος Αρώνης, πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από το καλοκαίρι του 2020 και ένας από τους πλέον επιτυχημένους τραπεζίτες της γενιάς του.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τη δεκαετία του 1990 στην ABN Amro, όπου έφτασε μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή.

Το 1999, επί διοίκησης Θεόδωρου Καρατζά μετακινήθηκε στην Εθνική, όπου ανέλαβε γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής.

Το μεγάλο όμως βήμα στην καριέρα του έγινε το 2004 όταν μεταπήδησε στην Alpha Bank, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος της καριέρας του στον κλάδο.

Ξεκίνησε από τη θέση του επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής.

Τον Μάρτιο του 2017, επί διοίκησης Δημήτρη Μαντζούνη, τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με αρμοδιότητα στη λιανική τραπεζική, τις επιχειρήσεις, αλλά και το δίκτυο στο εξωτερικό.

Το 2018 ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alpha Bank, ωστόσο απέσυρε την υποψηφιότητά του, ώστε να μην αφήσει η σχετική διαδικασία βαθιά σημάδια στην τράπεζα, όπως είχε πει ο ίδιος τότε.

Το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε σε μία δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο των αερομεταφορών τη θέση του προέδρου στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Είχε σπουδάσει Οικονομικά και ήταν κάτοχος MBA του ALBA.

Συλλυπητήρια από τη διοίκηση της Alpha Bank

Μετά την είδηση για το θάνατο του Γιώργου Αρώνη, σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του Δ.Σ της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, αναφέρουν τα εξής:

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Αρώνη, για πολλά χρόνια ανώτατου στελέχους της Alpha Bank.

Αυτοδημιούργητος και αυτόφωτος, με καινοτόμες ιδέες και άμεση αντίληψη των τάσεων στην ελληνική οικονομία, ο Γιώργος Αρώνης άφησε το στίγμα του στο σύγχρονο τραπεζικό τοπίο. Για περισσότερα από 16 χρόνια, πρωτοστάτησε της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Alpha Bank, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του αποχαιρετούμε έναν στενό συνεργάτη, έναν εξαίρετο άνθρωπο και, κυρίως, έναν φίλο.
Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα