H Τουρκία συνεχίζει να κατασκευάζει νέα προϊόντα εστιασμένα στον τομέα της ασφάλειας και αυτή τη φορά λανσάρει ένα νέο σύγχρονο όχημα που μπορεί να κινείται το ίδιο εύκολα σε κάθε είδους δρόμο, ακόμα και στον πιο κακοτράχαλο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Anadolu. Σε μια περίοδο που αναμένεται εκτίναξη των προσφυγικών ροών στην ευρύτερη περιοχή, μετά τα δραματικά γεγονότα στο Αφγανιστάν, δεν είναι τυχαία η προσπάθεια τούρκων επιχειρηματιών με την υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν, να «σπρώξουν» στην διεθνή αγορά τέτοιου είδους προϊόντα.

Το Droad, είναι ένα νέο όχημα παντός εδάφους με ενσωμάτωση drone υψηλής λειτουργίας, για το οποίο η τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Robit Teknoloji υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει ταχύτητα και ευελιξία στην κίνηση για μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων.

Το Droad 4 x 4 έχει την απαραίτητη ικανότητα για άμεση ανταπόκριση στους τομείς της ασφάλειας των συνόρων, της παράτυπης μετανάστευσης και της καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών, δήλωσε η Robit, τεχνολογική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Άγκυρα.

Χάρη στο drone υψηλής λειτουργίας, το Droad έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου και άμεσης παρακολούθησης και μετάδοσης δεδομένων.

Μπορεί άμεσα να παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης, επιτήρησης και μεταφοράς.

Το όχημα είναι υψηλής χωρητικότητας και προστασίας και θεωρείται πλήρως ικανό να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να κινηθεί σε κάθε είδους επιφάνεια του εδάφους στο πλαίσιο συνοριακών επιχειρήσεων.

Ο Νεβζάτ Κοκασαράκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Robit, δήλωσε ότι το Droad θα προσθέσει ευελιξία και ταχύτητα σε επιχειρήσεις πεδίου. Πρόσθεσε δε ότι «χάρη στην εμπειρία μας πάνω στη ρομποτική, τη μηχανική και τα ηλεκτρονικά, μπορούμε να προσθέσουμε λειτουργίες που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί