Στην επέτειο των 90 χρόνων συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά, η Παπαστράτος «ξαναγεννιέται» βάζοντας στόχο το τέλος του τσιγάρου, ανέφερε στον OT ο κ. Γιάννης Μαστροκώστας, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας.

Τρία χρόνια μετά τη μεγάλη επένδυση των 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου τής Παπαστράτος σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού (heets), τη νέα επένδυση των 125 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 115 νέων θέσεων εργασίας, τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα εξάγονται σε πολλές χώρες μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία.

Με οδηγό την τεχνολογία και την επιστήμη, στόχος της Παπαστράτος είναι να μειωθούν οι καπνιστές, τόνισε ο κ. Μαστροκώστας.

Η μεγάλη πληγή του λαθρεμπορίου

Αναφορικά με τη μεγάλη πληγή του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων, ο κ. Μαστροκώστας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα το 2020 ένα στα τέσσερα πακέτα τσιγάρα ήταν παράνομο, σύμφωνα την τελευταία έρευνα της KPMG.

«Η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη μετά τη Γαλλία με το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων τσιγάρων», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας είχε την αρνητική πρωτιά.

Οι απώλειες για τα δημόσια ταμεία από το παράνομο εμπόριο τσιγάρων έφτασαν μόνο για το 2020 τα 551 εκατ. ευρώ, ενώ, αθροιστικά από το 2015, τα χαμένα έσοδα για το Δημόσιο φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ.

Η σημασία της συνεργασίας δημόσιου – ιδιωτικού τομέα για την πάταξη του λαθρεμπορίου είναι κρίσιμη επεσήμανε ο κ. Μαστροκώστας.

«Η λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς οδηγεί σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους. Η συνεργασία είναι στο DNA της Παπαστράτος. Από το 2012, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε δράσεις υποστήριξης του έργου των διωκτικών Αρχών και σε ενημερωτικές δράσεις του κοινού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις