Την πιθανότητα να προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων της στη Γαλλία μελετά η Marks & Spencer, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Mail, λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεφοδιασμού που υπάρχουν με τους αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, μετά το Brexit.

Από την πλευρά του το Reuters, ισχυρίστηκε πως πράγματι η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης της παρουσίας της στη Γαλλία, αλλά και όχι μόνο. «Λόγω των νέων τελωνειακών δεδομένων προχωράμε σε αποφασιστικά βήματα για την επαναχάραξη των ευρωπαϊκών μας δραστηριοτήτων και έχουμε μάλιστα ήδη κάνει αλλαγές στις εξαγωγές τροφίμων προς την Τσεχία» σχολίασε εκπρόσωπος της M&S, επιβεβαιώνοντας πως και τα καταστήματα στη Γαλλία που λειτουργούν με franchise βρίσκονται υπό αναθεώρηση.

Νωρίτερα φέτος η εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση της παρουσίας της στην αγορά της Τσεχίας, διατηρώντας μεν την παρουσία της στη χώρα αλλά αφαιρώντας όλα τα προϊόντα τροφίμων.

Στη Γαλλία, η M&S λειτουργεί περίπου είκοσι καταστήματα, κυρίως στο Παρίσι, σε συνεργασία με την SFH και την Lagardere.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sunday Mail, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τους συνεργάτες της στη Γαλλία εκτιμώντας πως θα χρειαστούν δραστικά μέτρα, καθώς οι τεράστιες καθυστερήσεις στα σύνορα, με τους ελέγχους και τη γραφειοκρατία μετά το Brexit, δημιουργούν ελλείψεις στα ράφια, ενώ δεκάδες τόνοι τροφίμων τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η απόφαση για το κλείσιμο όλων των καταστημάτων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή