Ο ιαπωνικός χρηματιστηριακός κολοσσός Nomura, προχώρησε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά σε ό,τι αφορά τους κανόνες για τους καπνιστές εργαζόμενούς της…

Η Nomura ζήτησε από το τοπικό προσωπικό της να μην καπνίζει κατά τη διάρκεια που εργάζεται, ακόμα και κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας από το σπίτι.

Σημειώνεται ότι πάνω από το μισό προσωπικό της εταιρείας στην Ιαπωνία εργάζεται αυτή τη στιγμή από το σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού .

Σε εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε στους υπαλλήλους της, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας, αναφέρει ότι νέα πολιτική θα βελτιώσει την υγεία των εργαζομένων και το περιβάλλον στο χώρο εργασίας, ακόμα κι αν αυτό είναι στο σπίτι τους.

Τονίζει ωστόσο , ότι δεν θα υπάρχει παρακολούθηση, αλλά η τήρηση των μέτρων είναι θέμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Όμως, ορισμένοι υπάλληλοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να υπάρχει ένα άλλο κίνητρο, λέγοντας στους Financial Times ότι ο νέος κανόνας, που τίθεται σε ισχύ τον Οκτώβριο, καταργεί ουσιαστικά το διάλειμμα για τσιγάρο, απαιτώντας από τους καπνιστές να χρησιμοποιούν το μεσημεριανό τους διάλειμμα για να καπνίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία τα τακτικά διαλείμματα τσιγάρων αποτελούσαν μέρος της εργασιακής κουλτούρας, προκαλώντας την δυσφορία των καπνιστών οι οποίοι τονίζουν ότι πρόκειται ουσιαστικά για αμειβόμενο χρόνο εκτός εργασίας, τον οποίο οι ίδιοι δεν δικαιούνται.

Σε όσους εργάζονται στα γραφεία, η νέα πολιτική της Nomura απαιτεί από κάθε καπνιστή που κάνει διάλειμμα για τσιγάρο κατά τις ώρες εργασίας να μην επιστρέψει στο γραφείο του για 45 λεπτά μετά.

Η εταιρεία είπε ότι αυτό έχει σκοπό να μειώσει τις άσχημες μυρωδιές και κάθε κίνδυνο υπολειπόμενου καπνού.

Ο εκπρόσωπος Yoshitaka Otsu είπε στους Japan Times ότι οι κανόνες θα βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ποινή για την παραβίασή τους.

Το υπόμνημα είναι το τελευταίο βήμα στις αντικαπνιστικές προσπάθειες της Nomura και περιλαμβάνει επίσης ειδοποίηση ότι η εταιρεία θα κλείσει όλα τα δωμάτια καπνιστών στα ιαπωνικά κτίριά της μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Αυτό θα θέσει περαιτέρω περιορισμούς στο προσωπικό που καπνίζει καθώς το Τόκιο και άλλες πόλεις προχωρούν στην απαγόρευση του καπνίσματος σε ορισμένους δημόσιους χώρους και σε πεζοδρόμια.

Η Nomura, η οποία έχει βασική συμβουλευτική σχέση με την Japan Tobacco, στοχεύει να μειώσει το ποσοστό του προσωπικού που καπνίζει από 20 % τον Μάρτιο του 2020 σε μόλις 12 % έως το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή