
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Χθες, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 104.767 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.455 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά 339 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:
80 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 55 πρόστιμα των 300 ευρώ και 25 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
16 στο Νότιο Αιγαίο,
12 στη Δυτική Ελλάδα,
10 στην Ήπειρο,
8 στη Θεσσαλονίκη,
7 στην Πελοπόννησο,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
4 στην Αττική,
4 στο Βόρειο Αιγαίο,
3 στη Θεσσαλία.
2 στην Κεντρική Μακεδονία,
2 στην Κρήτη και
2 στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68.048 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.295 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.753 των 150 ευρώ.
27 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
11 στο Βόρειο Αιγαίο,
8 στην Κρήτη,
6 στη Δυτική Ελλάδα και
2 στην Πελοπόννησο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.946 ομοειδείς παραβάσεις.
231 παραβάσεις και 7 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:
Στην Αττική, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 10.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη, 2 παραβάσεις των 500 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για απασχόληση εργαζομένων που δεν ήταν εμβολιασμένοι ή δεν είχαν υποβληθεί σε self test ή rapid test, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
Στην Κρήτη, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για στέρηση αδείας λειτουργίας, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και υπεύθυνους σε καταστήματα, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.
Στη Θεσσαλονίκη, από 2.000 ευρώ σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 49 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.
Στην Ήπειρο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε αθλητικό σύλλογο, για διοργάνωση αγώνα χωρίς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.
Στο Νότιο Αιγαίο, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 60ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτη και οδηγό.
Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας, 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα, 2 παραβάσεις σε ιδιοκτήτη και υπάλληλο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη δήλωση διαγνωστικού τέστ.
Στην Κεντρική Μακεδονία, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από οδηγούς λεωφορείων, 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.
Στα Ιόνια Νησιά, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-μπαρ, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από επιβάτη λεωφορείου.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.
Στη Στερεά Ελλάδα, 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων, 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.
Στη Θεσσαλία, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.
Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο σε κατάστημα.
Στο Βόρειο Αιγαίο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.
Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.294 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.428 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 380 ομοειδείς παραβάσεις.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.