Η Microsoft εξαγόρασε την TakeLessons, μία start-up με μία ιστοσελίδα όπου οι άνθρωποι μπορούν να εγγραφούν για επί πληρωμή μαθήματα, online και offline, για μια ποικιλία θεμάτων. Αν και η εξαγορά ανακοινώθηκε επίσημα, οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι η Microsoft παραμένει δεσμευμένη στην παροχή ευκαιριών στο κοινό ώστε να βρίσκει εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όχι απαραίτητα περιοριζόμενο στον τομέα των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από το 6% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την πλατφόρμα του LinkedIn, την πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης, η οποία «παράγει» έσοδα μέσω των premium συνδρομών της που παρέχουν και πρόσβαση στο LinkedIn Learning. Μέσω της συγκεκριμένης επιμέρους πλατφόρμας οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθούν ολοκληρωμένους κύκλους εκπαίδευσης.

Το LinkedIn διαφέρει από το TakeLessons επειδή προσφέρει ζωντανή εκπαίδευση για ιδιωτικά μαθήματα από εκπαιδευτές και ζωντανά ομαδικά μαθήματα. Ενώ το LinkedIn Learning ειδικεύεται σε περιεχόμενο που σχετίζεται στην ηγεσία, τις πωλήσεις και άλλα επιχειρηματικά αντικείμενα, το TakeLessons προσφέρει κύκλους μαθημάτων σε αντικείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, της γλώσσας και των τεχνών.

«Το TakeLessons είναι μια μοναδική, αξιόπιστη διαδικτυακή αγορά που συνδέει διαφορετικούς, καταρτισμένους και ελεγμένους εκπαιδευτές με μαθητές όλων των ηλικιών που επιδιώκουν τους στόχους τους», ήταν η δήλωση εκπροσώπου της Microsoft προς το δίκτυο CNBC. «Αυτή η εξαγορά είναι απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες υβριδικές ευκαιρίες και επεκτείνει τις προσφορές προϊόντων μας στους καταναλωτές του TakeLessons, μια κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης».

Η TakeLessons ιδρύθηκε το 2006 και έχει την έδρα της στο Σαν Ντιέγκο. Στους επενδυτές της start-up περιλαμβάνονται οι Crosslink Capital, Moore Venture Partners, SoftTech VC και Triangle Peak Partners.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή