Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ η αποστολή GOES-U θα παρέχει αναβαθμισμένες εικόνες και ατμοσφαιρικές μετρήσεις της γήινης ατμόσφαιρας. Παράλληλα, οι δορυφόροι θα εμπλακούν στη χαρτογράφηση σε πραγματικό χρόνο αλλά θα παρέχουν και βελτιωμένη παρακολούθηση της ηλιακής δραστηριότητας.

Το συμβόλαιο που κέρδισε η SpaceX είναι συνολικού ύψους 152,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση της NASA ήρθε μετά την αποχώρηση της United Launch Alliance (ULA) από τη διαδικασία υποβολής προσφορών λόγω του ότι πλέον η συγκεκριμένη εταιρεία δεν διαθέτει τα κατάλληλα διαστημικά οχήματα για την εκτόξευση των δορυφόρων, σύμφωνα με το Space News.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα η Jessica Rye, εκπρόσωπος της ULA, «οι 29 πύραυλοι που έχουν απομείνει έχουν πωληθεί σε πελάτες για μελλοντικές εκτοξεύσεις, άρα θα έπρεπε να αποσύρουμε την προσφορά μας για το πρόγραμμα GOES-U της NASA».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η εκτόξευση θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2024 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριδα, ενώ θα χρησιμοποιηθεί πύραυλος Falcon Heavy. Πρόκειται για το τελευταίο από μία σειρά συμβολαίων που έχει κερδίσει η SpaceX με τον συγκεκριμένο πύραυλο. Τον Ιούλιο, η NASA είχε επιλέξει την SpaceX για την εκτόξευση διαστημικού σκάφους που θα κατευθυνθεί στην Ευρώπη, φεγγάρι του Δία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία