Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αλλάζουν στρατηγική και να τοποθετούνται στο σενάριο της καλύτερης του αναμενομένου ανάκαμψης της οικονομίας, μετά την τελευταία αναβάθμιση των προβλέψεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,3%, με τους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να σημειώνουν κέρδη άνω του 2,8%, ενώ ο κλάδος του λιανεμπορίου σημείωσε πτώση 0,5%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε 0,59% στις 7.069 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 15.701 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,2% στις 6.676 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων ξεχώρισε η ισπανική EDP Renováveis η οποία ενισχύθηκε κατά 3% και ξεχώρισε στον Stoxx 600,ενώ στον αντίποδα, η σουηδική Holmen υποχώρησε κατά 5,6%.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές συνέχισαν να επηρεάζονται από την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα να επιβραδύνει την αγορά ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας (PEPP), καθώς οι νέες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Ευρωζώνη θα έχει υψηλότερο πληθωρισμό αλλά και ισχυρότερη αύξηση του ΑΕΠ.

Η ΕΚΤ επίσης αναθεώρησε υψηλότερα τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, μια κίνηση που ακολούθησε τα δεδομένα που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έφτασε το υψηλό της δεκαετίας του 3% τον Αύγουστο.

Αυτήν την εβδομάδα, όμως τα βλέμματα όλων θα είναι στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Αύγουστο, που θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από την FactSet αναμένουν ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν αύξηση κατά 5,3% τον Αύγουστο, ένα μέγεθος που μπορεί να επηρεάσει την πολιτική της Federal Reserve.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές