Με την αγορά να δείχνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη από το τίμημα που έλαβε η ΔΕΗ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, το ελληνικό χρηματιστήριο αρχίζει τη νέα εβδομάδα με κέρδη και με υψηλό τζίρο, καλύπτοντας σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος και δίνοντας το μήνυμα ότι μπορεί να παραμείνει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Με τον τραπεζικό κλάδο μάλιστα να μη βοηθά καθόλου στην προσπάθεια ανάκτησης των 910 μονάδων, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,64% στις 906 μονάδες, έχοντας ήδη ανεβάσει τους συναλλακτικούς ρυθμούς πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι μόνο η ΔΕΗ βοηθά σε αυτήν την εικόνα, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BB+ από ΒΒ, από την Scope Rating κάτι που φέρνει τη χώρα μίαν ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα.

Τεχνικά τώρα, οι 910 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση για τον γενικό δείκτη, η κατοχύρωση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα. Από την άλλη, οι 892 μονάδες είναι η στήριξη, που αν δεν αντέξει θα οδηγήσει τον γενικό δείκτη στις 878 μονάδες. Στην τελική πορεία όμως καθοριστικός παράγοντας είναι τραπεζικός κλάδος, χωρίς τη συμβολή του οποίου ο γενικός δείκτης δεν θα δει υψηλότερα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ είναι αναμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια της ημέρας, με κέρδη 7,78%, με τον ΑΔΜΗΕ να ακολουθεί με το δικό του +2,77%. Εύθραυστη όμως είναι η εικόνα στους περισσότερους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ειδικά στις τράπεζες που εμφανίζονται ευμετάβλητες, αλλά και στις δεικτοβαρείς ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola, οι οποίες βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες