Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, τα σχέδια της Γαλλίας για τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επενδύσει σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Margrethe Vestager , υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: « Αυτό το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στη Γαλλία να υποστηρίξει τις εταιρείες που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη για την εξεύρεση λειτουργικών λύσεων για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

Το γαλλικό μέτρο στήριξης

Η Γαλλία κοινοποίησε στην Επιτροπή ένα πρόγραμμα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παροχή υποστήριξης σε εταιρείες που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ενός ταμείου, το οποίο θα φέρει την ονομασία «Μεταβατικό Ταμείο για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την COVID-19», με προϋπολογισμό 3 δισ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο του Ταμείου, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή (i) δανείων μειωμένης εξασφάλισης και συμμετοχής και (ii) μέτρα ανακεφαλαιοποίησης, ιδίως υβριδικά κεφάλαια και προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Το μέτρο απευθύνεται σε εταιρείες εγκατεστημένες στη Γαλλία, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς (εκτός από τον οικονομικό), οι οποίες ήταν βιώσιμες πριν από την εξάπλωση της πανδημίας και έχουν καταδείξει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους μοντέλου. Μεταξύ 50 και 100 εταιρειών αναμένεται να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή